Meistä

Voipa – yrityskulttuuria suurella sydämellä

Voipa on kahden yrityskulttuuriin intohimoisesti suhtautuvan ammattilaisen yritys, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan oman organisaationsa kehittämisessä. Olemme molemmat keränneet kokemusta asiantuntijayrityksissä ja haluamme osaltamme jakaa kokemustamme eteenpäin.

Voipa on perustettu, jotta pääsemme työskentelemään innostavien asiakkaiden ja haasteiden parissa, meille ominaisella tavalla kokonaisvaltaisesti ja arkeen vaikuttaen. Voipa nojaa vahvasti periaatteisiinsa ja on olemassa ennenkaikkea tuottaakseen asiakkailleen konkreettista arvoa ja muutoksia, jotka voi nähdä ja tuntea.

Keitä me olemme?

Jonne Seppä

Suhtaudun yrityskulttuuriin suurella intohimolla.

Minua on aina kiinnostanut ihmiset, ryhmien toiminta ja työn tekemisen edellytykset. Uskon vahvasti, että hyvin johdetulla yrityskulttuurilla saadaan sekä onnellisempia ihmisiä että parempaa liiketoimintaa.

Minulla on pitkä kokemus arjen johtamistyöstä. Tässä työssä minulle on aina ollut tärkeää hyvä työntekijäkokemus ja osallistava tapa johtaa. Olen vastannut pitkään kasvuyhtiön yrityskulttuurista, HR:stä, rekrytoinnista ja esimiestyöstä. Tämä on urallani työ, josta minut parhaiten tunnetaan ja josta itse olen eniten  ylpeä. Olen saanut olla mukana rakentamassa päivittäin parempaa yrityskulttuuria ja samalla hyvin toimivaa liiketoimintaa.

Olen urani aikana vastannut myös liiketoimintayksiköstä. Tässä roolissa opin paljon uutta esimerkiksi asiakasrajapinnassa toimimisesta. Uskallankin väittää olevani harvinainen yhdistelmä yrityselämän pehmeää ja kovaa puolta. Liiketoiminnasta vastaaminen vahvisti myös aiempaa näkemystäni siitä, että bisnes voi hyvin, kun yrityskulttuuri on rakennettu sellaiseksi, että yksilöt voivat loistaa.

Konsulttina ja johtajana olen saanut palautetta analyyttisyydestäni, innostavuudestani, rohkeudestani sekä kyvystäni kohdata ja ymmärtää ihmisiä. Minua on kiitetty siitä, että osaan löytää nopeasti oleellisen monimutkaisistakin kokonaisuuksista. Haastan yhteistä toimintaa mielelläni, mutta teen sen aina ystävällisesti, nöyrästi ja tuoden pöytään ratkaisuehdotuksia. Napisevaa kriitikkoa minusta ei saa – innostajan ja ratkaisijan kyllä.

Töiden ulkopuolella minut voi löytää urheilun parista. Kesäisin uin, pyöräilen ja lenkkeilen – välillä todella tavoitteellisesti ja välillä vain ylläpitääkseni hyvän vireystilan. Talvinen intohimoni on laskettelu. Urheilun lisäksi tykkään erilaisista nikkarointi- ja remonttihommista.

Timo Ketola

Sytyn johtamisen ja työyhteisöjen kehittämisestä.

Ihmiset, vuorovaikutus, johtaminen ja työskentelykulttuuri ovat olleet kiinnostukseni kohteitani koko työurani ajan. Henkilökohtaisena missionani on aina ollut rakentaa työyhteisöön ilmapiiri, jossa yksilöt voivat loistaa, voivat hyvin ja saavat tarvittavaa tukea työhönsä, jotta liiketoimintakin voi hyvin.

Olen työskennellyt moninaisissa ympäristöissä esihenkilönä sekä valmentajana ja lisäksi olen innokas uuden oppija. Luenkin (tai nykyään yhä useammin kuuntelen) säännöllisesti tietokirjoja ja pyrin sitä kautta ammentamaan oppia ihmismielestä ja vuorovaikutuksesta sekä toki välillä myös viihdyttämään itseäni. Käytännön tasolla olen ollut osaltani rakentamassa hyvää työkulttuuria konkretian tasolla tiimeissä ja saamani palautteen perusteella olen tässä usein myös onnistunut. Urani aikana olen ollut mukana myös lukuisissa muutostilanteissa, joista on karttunut käytännön oppia ihmisten toiminnasta epävarmoissa tilanteissa.

Tarkastelen asioita kokonaisuuksien kautta pyrkien havaitsemaan moninaiset syy-seuraussuhteet asioiden takana. Päätöksenteossa ja viestinnässä otan luontaisesti ihmiset huomioon kuitenkaan unohtamatta rationaalista lähestymistä aiheeseen. Valmentajana olen saanut kiitosta läsnäolevasta kuuntelusta sekä kyvystäni luoda innostava ja välitön ilmapiiri.

Elämä ei ole vain työtä ja minuun voikin hyvin törmätä kiipeilyhallilta tai -kalliolta, joskus korkeammiltakin rinteiltä. Myös lenkkipoluilta, retkeilymaastoista tai golfviheriöiltä voi minut löytää.

Toimintatapamme