Geniem

Tulevaa liiketoimintaa tukeva kulttuuri

Geniemillä toimii kulttuuritiimi, jonka ydintehtävä on poistaa esteitä onnelliselta työltä. Mahdollisimman monimuotoinen tiimimme koostuu eri rooleissa työskentelevistä geniemiläisistä, jotka toimivat kulttuurin kehittämisen parissa yleensä muutaman vuoden kerrallaan.

Vaikka olemme aina olleet aktiivisia ja edistäneet asioita, yhteisen ja selkeän kehittämisen suunnan puute johti meitä työstämään yksittäisiä asioita. Kun työ ei ole ollut luonteeltaan kovin tavoitteellista, eikä suunta kirkas, emme myöskään välttämättä ole osanneet arvioida etenemistämme. Päätös ulkopuolisen avun pyytämiselle oli lopulta helppo, kun tunnistimme mahdollisuuden saada kulttuuritiimimme työskentelylle ja johtamiselle työkaluja Voipan avustuksella.

Kahden työpajan aikana tutkimme yrityksemme kulttuurin vahvuuksia ja heikkouksia, sekä etsimme uusia näkökulmia tulevaisuuteen. Varsinaisen kulttuuriin keskittyvän työn lisäksi voipalaiset auttoivat meitä kirkastamaan myös strategisia, yleisiä tavoitteitamme. Lopputulemana työpajoille kirkastimme sanomamme lyhyeen ja ytimekkääseen muotoon. Selkeästi määritelty kulttuurillinen tavoite auttaa meitä luomaan niitä toimintoja, jotka vievät meitä kohti toivomaamme tulevaisuutta ja varmistamaan, että keskitymme olennaiseen. Työpajat olivat hyvin jäsenneltyjä ja aikaa käytettiin riittävästi. Työskentely ei ollut ollenkaan niin hankalaa, kuin etukäteen pelkäsimme, koska fasilitaattorit osasivat ohjata keskustelua hyvin.

En usko, että on olemassa sellaista työkulttuuria, joka ei hyötyisi tämän kaltaisesta työstä. Jos työkulttuuri on vähänkään hähmäinen asia, jo pelkästään nämä työpajat auttavat hahmottamaan tilannetta. Riippumatta siitä, kuinka paljon tarvetta muutoksille on.

Voipan kanssa yhteistyö toimi hyvin. Jonne ja Juha kuuntelivat ja antoivat meille paljon aikaa miettiä, kuitenkin ohjaten keskustelua kohti lopputulemaa. Ei esitetty, että olisi olemassa oikea tai väärä tapa ajatella asioita, vaan ymmärrettiin, että meillä on meidän oma tapamme. Täten saavutimme tuloksia, jotka näyttivät ja tuntuivat nimenomaan meiltä, eikä keneltäkään muulta.

Essi Wäck
People Operations & Culture
geniem.fi